Top
top

Visueel welzijn

Yoga, gezond eten, zonnebaden, ademhalingsoefeningen... Ontspanningstechnieken en "wellness" methoden zijn op grote schaal gedemocratiseerd en maken nu deel uit van het dagelijks leven van miljoenen mensen over de hele wereld.
Meer dan een bijkomstige zorg is het streven naar welzijn een echte manier van leven geworden.

main

Hoe zorg je voor je ogen?

De toestand van lichamelijke volheid en geestelijke kalmte die Pilates- en meditatiebeoefenaars nastreven is gebaseerd op het principe van harmonie en sereniteit van het hele lichaam. Opdat het geheel tevreden zou zijn, moeten de delen waaruit het bestaat vervuld zijn. In dit verband is het ook belangrijk om zorg te dragen voor het welzijn van de ogen en het gezichtsvermogen. Of het nu via voeding, dagelijkse gewoonten of technologie is, er zijn veel manieren om voor je visuele systeem te zorgen!

Visueel welzijn en voeding

Voor een gezond lichaam is goed eten essentieel. De ogen zijn geen uitzondering op deze regel! Een gezonde en gevarieerde voeding draagt bij tot het behoud van het gezichtsvermogen en de goede werking van de oogbollen. Sommige voedingsmiddelen zijn zelfs bijzonder gunstig voor het gezichtsvermogen en kunnen de gezichtsscherpte optimaliseren.

Voedingsstoffen die goed zijn voor het gezichtsvermogen en de ogen

Top 10 voedingsmiddelen die goed zijn voor je gezichtsvermogen

Ui, knoflook, prei, sjalot: deze groenten doen je huilen als je ze snijdt

 

Je ogen dagelijks verzorgen

Werk, vrije tijd, gezinsleven, vervuiling, roken... Het dagelijkse leven is soms heel intens en kan het lichaam belasten. Ook de ogen hebben te lijden en worden aan veel spanningen blootgesteld, wat onder andere kan leiden tot visuele vermoeidheid en droge ogen. Dit zijn verre van ideale omstandigheden om het welzijn te bereiken dat we willen. Gelukkig zijn er een aantal technieken die gebruikt kunnen worden om de ogen rust te geven en te verlichten.

Technologie voor het welzijn van de ogen

Computers, tablets en smartphones kunnen een echte vijand voor onze ogen worden. In grote doses kan het blauwe licht dat door hun schermen wordt uitgestraald schadelijk zijn voor ons gezichtsvermogen. Gelukkig heeft de technologie ook haar goede kanten! Sommige apparaten zijn ontworpen om voor onze ogen te zorgen. Andere zijn ontworpen om de gevaren te beperken waaraan onze oogbollen blootgesteld worden bij het gebruik van een beeldscherm.

Lichttherapie

Schaadt lezen de ogen?

Zoek een opticien bij u in de buurt

De Opticiens uit overtuiging zijn toegewijde opticiens, echte onafhankelijke professionals die zich hebben verenigd en die een compromisloze beroepsethiek, gemeenschappelijke waarden en geavanceerde visuele gezondheidsexpertise verdedigen, in het ware belang van hun klanten, ongeacht de mode, economische of externe druk.
Zoek in de lijst met opticiens de dichtstbijzijnde opticien.

Zie de gids met opticiens