Top
top

donjon_lesgrandsdossiersdeloptique_chapeau_HD

De grote oogdossiers

De opticiens zero-concession brengen u het laatste nieuws uit de optiek- en oogbranche. Nieuws over de optiekwereld, de prijs van brillen en de terugbetaling ervan, mode-invloeden, praktische tips voor dagelijks gebruik enz. Dit zijn de grote dossiers van de opticien zero-concession.

main

6 grote dossiers over optiek en ogen

 • Economie: Prijen en terugbetaling
 • De optiekwereld: Nieuws
 • Dagelijks leven: Praktische tips van opticiens
 • Stijl: Mode en trends / Merken
 • Alles over brillen: monturen, zonnebrillen en glazen
 • Soepele zichtcorrecties: Alles over contactlenzen

Alle nieuws over een branche die een belangrijke rol speelt in de wereld en die iedereen aanbelangt. Kinderen, volwassen en ouderen, we krijgen allemaal te maken met deze branche die cruciaal is voor onze levenskwaliteit. Hierna de sleutels om nieuwigheden uit deze sector op de voet te volgen en om er als klant en consument  meer inzicht in te verwerven.

 1. Budget, financiën, terugbetalingen: de economische aspecten van de optiekwereld

Wat zijn goedkope brillen waard? Hoe komt u aan een bril zonder een cent uit te geven? Wat kost een bril voor een sterke oogcorrectie? Enz. Alle vragen die u zicht stelt over de evolutie van prijzen, de prijs-kwaliteitsverhouding en alles wat een impact heeft op uw optiekbudget. 

Zie het dossier: Prijen en terugbetaling

 1. Nieuws uit de optiek- en oogbranche

Net zoals de geneeskunde evolueert de optiekwereld voortdurend. De opticien zero-concession bieden uitgelezen informatie aan over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, technologisch medische en optisch onderzoek en commentaren en getuigenissen van wetenschappers, professionals en onze algemene directie. We brengen ook nieuws van de belangrijkste vakbeurzen. Kortom, alles wat van belang is voor ons als consumenten.

De optiek- en oogbranche: Nieuws

 1. Optiek: mode, merken en trends

Brillen en contactlenzen zijn geen louter technische en medische objecten: het zijn echte modeaccessoires die uw look sterk beïnvloeden. Stijl doet ertoe, esthetiek is belangrijk! Er zijn merken en modetrends, ontwerpen en fabrikanten waarmee u zich kunt onderscheiden en u uw gezicht persoonlijkheid geeft. Maar hoe kiest u? Brillen kunnen ook voldoen aan kwaliteits- of productiecriteria waaraan u belang hecht. Alles over de stijlen, modetrends en merken die dit jaar in zijn en over de evolutie van trends vindt u in: 

Het dossier: Mode en trends 

Het dossier: Brillenmerken

 1. Contactlenzen, brillen, glazen: tips en advies van opticiens

Hoe kiest u uw bril en glazen? Welke criteria hanteert u? Hoe onderhoudt u ze? Hoe herstelt u uw bril of waar kunt u uw bril laten herstellen? Hoe verzorgt u uw bril of contactlenzen zodat u er lang van kunt genieten? Uw toegewijde opticiens hebben als taak om u te helpen met uw vragen over correcties of onderhoud, over comfort of praktische problemen. In dit dossier geven ze uitleg over hoe ze te werk gaan en hebben ze tips om elke dag perfect te zien.

Bril of lenzen: het advies van opticiens

 1. Brillen: monturen, glazen en zonnebrillen

Hoe ziet de  wereldwijde markt voor brillen en zonnebrillen eruit? Hoe worden brillen gemaakt? Wat zijn de technologische nieuwigheden op het gebied van corrigerende glazen? Uitleg over de verschillende glazen op de markt In dit dossier komt u alles te weten over dit voorwerp dat deel uitmaakt van het leven van miljoenen.

Monturen, glazen en zonnebrillen: Alles over brillen

 1. Contactlenzen: Alles over contactlenzen

Deze dunne membranen die op het oog worden aangebracht, roepen verschillende vragen op over hygiëne, technologische nieuwigheden, de verschillende producten op de markt enz. Contactlenzen zijn praktisch en betrouwbaar, maar voor u eraan begint, is er wel wat uitleg nodig.

Voordelen, beperkingen, aanbevelingen en innovaties: Alles over contactlenzen

Zoek een opticien bij u in de buurt

De Opticiens uit overtuiging zijn toegewijde opticiens, echte onafhankelijke professionals die zich hebben verenigd en die een compromisloze beroepsethiek, gemeenschappelijke waarden en geavanceerde visuele gezondheidsexpertise verdedigen, in het ware belang van hun klanten, ongeacht de mode, economische of externe druk.
Zoek in de lijst met opticiens de dichtstbijzijnde opticien.

Zie de gids met opticiens