Top
top

Experts-in-visuele-gezondheid

Experts in visuele gezondheid 

Een bril is geen klassiek product. Wanneer u naar uw opticien gaat, belooft die u een gezondheidsdienst te verlenen. De service in de optiekzaak is een niet onbelangrijk en zelfs doorslaggevend criterium voor de kwaliteit van uw visueel materiaal. Bij OZC komen professionalisme en gezondheid op de eerste plaats: enkelen onderscheiden zich als Experts in visuele gezondheid met hun gelijknamig label (EVG)

main

Hoe onderscheidt een opticien zich als expert in visuele gezondheid?

Het idee van Experts in visuele gezondheid ontstond in 2004. Toen was een opticien een erkend medisch deskundige. Hij of zij was echter niet verplicht om zich bij te scholen om op de hoogte te blijven van evoluties op wetenschappelijk vlak en in de optiekbranche (in tegenstelling tot andere medische deskundigen).

Daarom werd het netwerk voor Experts in visuele gezondheid opgericht. Experts in visuele gezondheid zijn een vereniging van onafhankelijke opticiens die visuele gezondheid vooropstellen en op dat vlak geen concessies doen. Ze maken het verschil door de kwaliteit van hun opleiding en van hun expertises die regelmatig worden bijgeschaafd.

Meer informatie: De vereniging van Experts in visuele gezondheid 

De taak van experts in visuele gezondheid

Opticiens mogen sinds 2007 uw gezichtsvermogen testen, uw brilvoorschriften vernieuwen en zo nodig uw correctie aanpassen als uw gezichtsvermogen verandert. Experts in visuele gezondheid zijn als het ware tussenpersonen voor oogartsen. Als consument weet u zeker dat u bij hen kunt rekenen op een kwaliteitsvolle en professionele aanpak zonder compromissen.

Het belang van Experts in visuele gezondheid voor uw portemonnee

Zijn deze deskundige opticiens duurder? Kunnen ze de concurrentie aan met bepaalde winkels en de beste prijzen bieden?  Zeer zeker wel, want ze beschikken over een aankoopcentrale, waardoor ze visueel materiaal (monturen en glazen) voor een uiterst competitieve verhouding tussen kwaliteit en prijs kunnen aanbieden.

weetje

Waarom kiezen voor een opticien met het label Expert in visuele gezondheid? 

Kiezen voor een opticien met het label Expert in visuele gezondheid is kiezen voor een prima opgeleide opticien die u een uniek aanbod kan voorstellen. Hun beloftes en hun essentiële stappenaanpak in hun optiekzaak zijn voor u een echte belevenis. Omdat hij ervoor heeft gekozen om onafhankelijk te blijven en dus niet gebonden is door richtlijnen van ketens, is hij meer dan zomaar een opticien: hij is een partner voor uw visuele gezondheid.

Experts in visuele gezondheid maken het verschil door opleidingen

Je gezichtsvermogen evolueert, net als de wetenschap. Technologieën en materialen veranderen voortdurend. Ontdek hier hoe EVG-opticiens het verschil maken door de kwaliteit van hun opleiding, die garant staat voor hun professionalisme.

Experts in visuele gezondheid: het label

Waaraan herkent u een EVG-opticien en hoe onderscheidt hij zich van andere opticiens? Heel eenvoudig: het EVG-kwaliteitslabel geeft aan dat ze lid zijn van dit netwerk van eliteprofessionals.

Waar kan ik een Expert in visuele gezondheid bij mij in de buurt vinden?

De portaalsite van de OZC biedt u de mogelijkheid om snel en vlot een Expert in visuele gezondheid bij u in de buurt te vinden die het beste bij u past.

U vindt de dichtstbijzijnde EVG-opticien in de Opticiengids.

Heel binnenkort kunt u ze ook op basis van uw visuele gezondheidsbehoeften op categorie opzoeken: 

  • volgens specialisme (Senioren, Gezin, Trendy, Producent, Opticien Brillenmaker)
  • volgens openingsdagen (open op maandag)
  • en volgens extra prestaties (opticiens aan huis).
Zoek een opticien bij u in de buurt

De Opticiens uit overtuiging zijn toegewijde opticiens, echte onafhankelijke professionals die zich hebben verenigd en die een compromisloze beroepsethiek, gemeenschappelijke waarden en geavanceerde visuele gezondheidsexpertise verdedigen, in het ware belang van hun klanten, ongeacht de mode, economische of externe druk.
Zoek in de lijst met opticiens de dichtstbijzijnde opticien.

Zie de gids met opticiens