Top
top

Welke lenzen te kiezen in geval van het Digitaal Stoornis Syndroom

Ik breng veel tijd door voor het scherm. Moet ik een bril dragen? Welke corrigerende lenzen moet ik dragen? Professor Fontvieille, een Franse specialist op het gebied van het digitale stoornissen syndroom, biedt een korte video aan waarin hij de waarde van corrigerende lenzen voor NDS-dragers demonstreert.

main

DSS en visuele scherptediepte

Professor Fontvieille legt uit dat in het kader van een digitaal deficiëntiesyndroom alle corrigerende brillenglazen, en dat zijn er heel wat, bedoeld zijn om de diepte van het gezichtsveld te herstellen. Deze diepte ontbreekt wanneer we de schermen te nauwkeurig raadplegen. Het doel is om virtueel een afstand te creëren tussen de schermen en onze ogen.

Een optisch glas dat het scherm terugzet

In het geval van een digitaal deficiëntiesyndroom is het dus de bril die "werkt". Zijn missie is om het computerscherm kunstmatig naar achteren te verplaatsen. Het is dus niet meer aan de gebruiker om zich van de schermen te verwijderen.

Door opticiens aan te passen oplossingen

Een veelheid van combinaties is mogelijk. Alleen de opticien is in staat brillenglazen voor te stellen die aangepast zijn aan het geval van elk individu, aan zijn persoonlijke visuele gezondheidscontext en aan zijn eigen materiële omstandigheden.

Om meer te weten te komen over dit syndroom, dat steeds meer voorkomt bij mensen die veel tijd op het scherm doorbrengen, ga terug naar het Volledig Dossier

Zoek een opticien bij u in de buurt

De Opticiens uit overtuiging zijn toegewijde opticiens, echte onafhankelijke professionals die zich hebben verenigd en die een compromisloze beroepsethiek, gemeenschappelijke waarden en geavanceerde visuele gezondheidsexpertise verdedigen, in het ware belang van hun klanten, ongeacht de mode, economische of externe druk.
Zoek in de lijst met opticiens de dichtstbijzijnde opticien.

Zie de gids met opticiens