Top
top

Vier tips om Digital Eye Strain te voorkomen

Alsmaar meer personen die veel tijd voor schermen doorbrengen, krijgen te maken met Digital Eye Strain. In een korte video geeft professor Fontvieille vier tips om Digital Eye Strain te beperken. Een kleine praktische gids om je visueel comfort te vrijwaren!

 

main

Beperk je schermtijd om DES te voorkomen

Deze voor de hand liggende aanbeveling is de eerste en meest doeltreffende hefboom om je ogen voor DES te behoeden. Schermen zijn lichtbronnen waar onze ogen last van kunnen hebben als ze van te dichtbij en te lang worden gebruikt.

Pas je schermhouding aan om DES te vermijden

Als je smartphones of andere schermen gebruikt, bekijk je die best niet van te dichtbij. We wijzen er ook op dat je gewrichtsproblemen door DES kunt beperken als je een correcte houding blijft aannemen. Je past dus beter de lettergrootte aan dan je scherm dichter bij je gezicht te houden.

Neem pauzes als je beeldschermwerk verricht

Door pauzes in te lassen en oogoefeningen te doen bij beeldschermwerk blijven je ogen niet te lang op eenzelfde voorwerp gefixeerd. Focus op voorwerpen die zich op verschillende afstanden bevinden. Wissel ver kijken af met staren in het oneindige.

Hygiëne- en voedingsregels voor gezonde ogen

Lichaamsbeweging en gezond eten houden je lichaam gezond! Antioxidanten, flavonoïden en natuurlijk fruit en groenten zijn erg belangrijke voedingsstoffen voor je visueel comfort. Gezonde ogen zijn beter bestand tegen de agressieve invloeden van schermen.