Top
top

Uw bril goed schoonmaken

Om elke dag goed te kunnen zien en de levensduur van uw bril te verlengen, moet u er goed voor zorgen! Hier zijn 4 tips voor het schoonmaken van uw bril en 6 dingen die u moet vermijden om uw bril goed te onderhouden.

main

4 manieren om uw bril te wassen

Om uw bril goed te onderhouden, is het het gemakkelijkst om de adviezen en hulpmiddelen van uw Opticien by Conviction toe te passen. Het is daarom raadzaam ze zorgvuldig te bewaren.

De juiste accessoires voor de verzorging van uw bril

1. Het micro-vezel doekje (zeem) om uw bril af te vegen

De beste manier om uw bril elke dag schoon te maken, is het doekje te gebruiken dat uw opticien u bij de aankoop van uw bril heeft meegegeven! Dit doekje is gemaakt van zeem, een niet-schurend weefsel dat het materiaal van uw bril niet aantast en stof en vet opvangt.

2. Reiniger voor brillenglazen

Deze kleine spray is onmisbaar voor het onderhoud van uw bril en past overal, zodat u hem altijd bij de hand hebt wanneer u uw bril moet schoonmaken.

3. Speciale doekjes voor glazen 

Minder voordelige maar zeer praktische doekjes zijn ontworpen om te voldoen aan de criteria voor het onderhoud van glazen.

 4. Het ultrasoon-bad om uw bril te onderhouden 

Ten slotte kunt u ook een- of tweemaal per jaar naar uw opticien gaan om uw bril te laten reinigen in een ultrasoon bad, dat in staat is onzuiverheden van uw montuur en glazen te "verwijderen" zonder ze te veranderen.

Brillenglazen: wees voorzichtig! 

De verkeerde reinigingsmethode kan desastreuze gevolgen hebben voor uw brillenglazen. En als je lenzen eenmaal beschadigd zijn, lijdt je zicht eronder. Want microkrasjes, ook al zijn ze met het blote oog niet waarneembaar, zullen uw oog uiteindelijk vermoeien en de kwaliteit van uw zicht aantasten, met visuele vermoeidheid tot gevolg. Bovendien kan een ongeschikte reinigingsmethode schade toebrengen aan de verschillende coatings die op het oppervlak van het brillenglas zijn aangebracht, en deze kunnen ook onomkeerbaar worden gewijzigd.

6 dingen die je niet moet doen om je bril schoon te maken

Om de levensduur van uw bril te verlengen, moeten al deze manieren van glazen schoonmaken worden vermeden:

 1. Wrijf niet met tissues over uw bril 

  Dit is de meest voorkomende fout! Gebruik geen papieren wegwerptissues of papieren handdoekjes zoals keukenpapier, die veel te schurend zijn voor de glazen van uw bril. Ze kunnen onherstelbare microkrassen veroorzaken: cellulosevezels zijn de vijand van glas.
 2. Veeg uw bril niet af met de onderkant van uw T-shirt

  Dit is de tweede meest voorkomende reflex: uw bril schoonmaken met het eerste doekje dat u kunt vinden is niet goed voor uw glazen. Ze kunnen de oppervlakken bekrassen en beschadigen. Het is niet zo erg als het gebruik van papier, maar het is beter om het te vermijden.
 3. Was uw bril niet met huishoudelijke producten of detergenten

  Douchegel, tandpasta, afwasmiddel, ruitenreiniger, alcohol en zelfs azijn of citroensap zijn allemaal te agressief voor glazen. En vergeet niet nagellakremover of aceton, die het materiaal van uw bril gewoon kunnen oplossen!
 4. Doe uw glazen niet in de vaatwasser 

  Je glazen in de vaatwasser doen is een heel slecht idee! Ook al zijn ze resistent, uw bril is veel kwetsbaarder dan een braadpan... Als u uw bril in de vaatwasser stopt, kan uw montuur beschadigd raken en kunnen de behandelingen op uw glazen onherstelbaar worden beschadigd.
 5. Vermijd contact van leidingwater met uw bril 

  Wij raden u af om uw glazen schoon te maken met kraanwater, omdat dit microdeeltjes kalksteen bevat die onherstelbare microkrassen kunnen veroorzaken.
 6. Drenk uw bril niet 

  Dompel uw glazen niet onder in een vloeistof, of het nu gewoon water is of water met afwasmiddel, of desinfecteermiddel...

Tot slot, als u last heeft van vuil op uw lenzen, moet u weten dat er zeer doeltreffende behandelingen bestaan om uw lenzen minder vuil te maken! Vraag uw Opticien Par Conviction om advies!

Zoek een opticien bij u in de buurt

De Opticiens uit overtuiging zijn toegewijde opticiens, echte onafhankelijke professionals die zich hebben verenigd en die een compromisloze beroepsethiek, gemeenschappelijke waarden en geavanceerde visuele gezondheidsexpertise verdedigen, in het ware belang van hun klanten, ongeacht de mode, economische of externe druk.
Zoek in de lijst met opticiens de dichtstbijzijnde opticien.

Zie de gids met opticiens