Omega 3, goed voor onze ogen, wat is het?
Omega 3 zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die in bepaalde voedingsmiddelen voorkomen. Ons lichaam is in staat omega 3 te produceren uit één enkel element dat door de voeding moet worden geleverd: het ALA, alfa-linoleenzuur.
ALA, de essentiële omega 3 voor onze ogen
Aangezien het wordt gebruikt bij de vervaardiging van andere vormen van omega 3, is dit essentiële vetzuur bijzonder belangrijk. Ook al is deze transformatie afhankelijk van vele factoren, toch is het van fundamenteel belang om de behoefte aan omega 3 in veganistische en vegetarische diëten te dekken.
Welke voedingsmiddelen bevatten omega 3 die nodig zijn voor het gezichtsvermogen?
Wat moeten we eten om ons te voorzien van de essentiële omega 3, ALA?
ALA, alfa-linoleenzuur, komt voor in vlas, koolzaad, hennep, soja, noten, in de vorm van zaden of oliën, maar ook in bepaalde vleessoorten zoals rund- en lamsvlees of in kazen zoals Roquefort.
Waar vinden we de andere omega 3's die nuttig zijn voor onze ogen?
Het blijft niettemin interessant om onze bijdrage aan omega 3 te verrijken, zonder genoegen te nemen met de hoeveelheid die onze organisatie kan produceren, want deze voedingsstof is essentieel voor de goede werking van ons lichaam. Andere vormen van Omega 3 zijn te vinden in bepaalde vette vissoorten, zoals zalm, makreel, haring en sardines. Sommige eieren waarvan de hennen speciaal met lijnzaad zijn gevoederd, bevatten ook omega 3.
Waarom hebben omega 3's invloed op de visuele gezondheid?
Sinds enkele jaren zijn we ons bewust van de talrijke voordelen van omega 3 voor ons lichaam. Ze verdunnen het bloed, beperken het cholesterolgehalte, garanderen de soepelheid van de membranen, vandaar hun werking om de huid te verzachten!
Om meer te weten te komen over uw gezichtsvermogen, kunt u terecht bij uw Opticien par Conviction. Hij of zij kan u oplossingen bieden om uw visueel comfort dagelijks te verbeteren!