Top
top

Omega 3 om het gezichtsvermogen te verbeteren 

Het gezichtsvermogen wordt, net als al onze gezondheid, beïnvloed door wat we eten. Bepaalde voedingsmiddelen of nutriënten zullen een bijzonder belang hebben voor specifieke organen. Zo zijn omega 3 bijzonder heilzaam voor onze ogen. Maar wat zijn omega 3 ? Waar vind je ze? Wat brengen ze ons in het zicht? We zeggen alles tegen jou.

main

Omega 3, goed voor onze ogen, wat is het? 

Omega 3 zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die in bepaalde voedingsmiddelen voorkomen. Ons lichaam is in staat omega 3 te produceren uit één enkel element dat door de voeding moet worden geleverd: het ALA, alfa-linoleenzuur.

ALA, de essentiële omega 3 voor onze ogen 

Aangezien het wordt gebruikt bij de vervaardiging van andere vormen van omega 3, is dit essentiële vetzuur bijzonder belangrijk. Ook al is deze transformatie afhankelijk van vele factoren, toch is het van fundamenteel belang om de behoefte aan omega 3 in veganistische en vegetarische diëten te dekken.

Welke voedingsmiddelen bevatten omega 3 die nodig zijn voor het gezichtsvermogen? 

Wat moeten we eten om ons te voorzien van de essentiële omega 3, ALA?

ALA, alfa-linoleenzuur, komt voor in vlas, koolzaad, hennep, soja, noten, in de vorm van zaden of oliën, maar ook in bepaalde vleessoorten zoals rund- en lamsvlees of in kazen zoals Roquefort.

Waar vinden we de andere omega 3's die nuttig zijn voor onze ogen?

Het blijft niettemin interessant om onze bijdrage aan omega 3 te verrijken, zonder genoegen te nemen met de hoeveelheid die onze organisatie kan produceren, want deze voedingsstof is essentieel voor de goede werking van ons lichaam. Andere vormen van Omega 3 zijn te vinden in bepaalde vette vissoorten, zoals zalm, makreel, haring en sardines. Sommige eieren waarvan de hennen speciaal met lijnzaad zijn gevoederd, bevatten ook omega 3.

Waarom hebben omega 3's invloed op de visuele gezondheid? 

Sinds enkele jaren zijn we ons bewust van de talrijke voordelen van omega 3 voor ons lichaam. Ze verdunnen het bloed, beperken het cholesterolgehalte, garanderen de soepelheid van de membranen, vandaar hun werking om de huid te verzachten!

De rol van omega 3 voor onze ogen?

Door hun werking op de membranen zijn omega 3 voedingsstoffen die deel uitmaken van het netvlies. Het vetzuur DHA is een omega-3-vetzuur dat deelneemt aan de vernieuwing van de lichtgevoelige cellen van het netvlies.

Omega 3 ter voorkoming van AMD 

Een van hun deugden is dan ook de preventieve werking op bepaalde oogziekten, zoals AMD! Australische studies tonen aan dat tweemaal per week consumptie van vette vis het risico op AMD met 38% vermindert.

De invloed van omega 3 op de zenuwen, glaucoomprofylaxe 

Omega 3 is actief bij het onderhoud en herstel van zenuwen. Een voldoende inname van omega 3 voorkomt dus degeneratie van de oogzenuw en vermindert het risico op glaucoom.

Omega 3 tegen droge ogen 

De omega 3 zorgen voor de lipidische bijdrage aan de tranen. Dit voorkomt uitdroging van de ogen, die verantwoordelijk is voor het droge-ogensyndroom.

Omega 3 en visueel comfort 

Er is een nieuw voordeel erkend voor omega-3, deze "wonder" vetzuren: zij kunnen het comfort van de ogen verbeteren. Een team wetenschappers van het Brien Holden Vision Institute in Australië heeft zopas een bijkomend voordeel van omega 3 ontdekt: een beter oogcomfort. Dr. Percy Lazon, die het project leidt, zei dat omega-3s echter niet de achteruitgang van het oogcomfort gedurende de dag vertraagden. In ieder geval wekte deze studie grote belangstelling op de American Academy of Optometry afgelopen oktober.

Om meer te weten te komen over uw gezichtsvermogen, kunt u terecht bij uw Opticien par Conviction. Hij of zij kan u oplossingen bieden om uw visueel comfort dagelijks te verbeteren!

Zoek een opticien bij u in de buurt

De Opticiens uit overtuiging zijn toegewijde opticiens, echte onafhankelijke professionals die zich hebben verenigd en die een compromisloze beroepsethiek, gemeenschappelijke waarden en geavanceerde visuele gezondheidsexpertise verdedigen, in het ware belang van hun klanten, ongeacht de mode, economische of externe druk.
Zoek in de lijst met opticiens de dichtstbijzijnde opticien.

Zie de gids met opticiens