Top
top

Digital Eye Strain met professor Fontvieille

Tijdens een video-interview van 5 minuten beantwoordt professor Fontvieille vragen over Digital Eye Strain. Wat is Digital Eye Strain? Wie krijgt ermee te maken? Hoe spoor je het op? Wat zijn de symptomen? Hoe behandel je het?

 

main

Wat is DES?

Professor Fontvieille legt uit dat DES een syndroom is dat te maken heeft met het gebruik van digitale toestellen. Het overmatig gebruik van tablets, smartphones en andere schermen veroorzaakt symptomen die het gezichtsvermogen aantasten (oogvermoeidheid, droge ogen enz.).

Wanneer manifesteerde DES zich voor het eerst?

Het DES-syndroom dook voor het eerst op in 2007, door het gebruik van apps op smartphones en tablets. Professor Fontvieille toont aan dat die apps ervoor zorgen dat we flink meer tijd doorbrengen op kleine schermen, wat tot het ontstaan van DES heeft geleid.

Wie krijgt te maken met DES?

Professor Fontvieille geeft cijfers: in Frankrijk hebben 45.000 tot 50.000 personen last van Digital Eye Strain. De professor denkt echter dat wellicht nog eens zoveel Fransen niet beseffen dat ze DES hebben omdat de symptomen zich geleidelijk manifesteren. Hij wijst erop dat iedereen die een smartphone heeft, last van DES kan hebben.