Top
top

De levensduur van lenzen

Contactlenzen worden rechtstreeks op het oog geplaatst, hetzij om het gezichtsvermogen te corrigeren, hetzij om esthetische redenen, of beide! Maar dit directe contact met een orgaan vereist strikte gebruiksregels met het risico op het veroorzaken van ongemak en infecties.
Een van deze regels die nauwgezet moet worden nageleefd, is dat de levensduur van een lens, of de geldigheid ervan, niet mag worden overschreden.

main

Wanneer moet u uw contactlenzen vervangen?

Lenzen worden gemaakt van steeds performantere materialen, meer of minder flexibel, meer of minder technisch, en met een langere of kortere levensduur.
In overleg met uw oogarts of uw contactopticien kiest u het model dat het best bij uw levensstijl past: daglenzen, maandlenzen of jaarlenzen.

Soorten vernieuwde lenzen

Elk type lens is ontworpen voor een vaste gebruiksperiode. Als deze periode wordt overschreden, worden de ogen blootgesteld aan het risico van ontsteking, infectie en irritatie. De kunststoffen waaruit een lens is opgebouwd, hebben namelijk een levensduur die varieert naar gelang van het gekozen type lens.

  • Dagelijkse contactlenzen

Deze voor eenmalig gebruik bestemde lenzen hebben het voordeel dat zij weinig onderhoud vergen, aangezien zij na elk gebruik moeten worden weggegooid.

  • Vaak Vernieuwde Contactlenzen

Deze contactlenzen moeten driemaandelijks, maandelijks of tweewekelijks worden vervangen op specifieke data die op de opening van de verpakking staan vermeld, ook als zij niet dagelijks worden gebruikt. Het onderhoud ervan vereist veel zorg en reiniging na elk gebruik, om comfort en veiligheid voor de ogen te garanderen.

  • Jaarlijkse contactlenzen

Sommige contactlenzen hebben een levensduur van 1 of zelfs 2 jaar. De hygiënische verzorging die zij nodig hebben is belangrijk om deze lange levensduur te verzekeren. Krassen en scheuren zijn uiteraard de risico's van dagelijks schoonmaken.

Aarzel niet om uw Opticien Par Conviction voor meer informatie in de winkel te vragen.

TERUG NAAR HET DOSSIER TERUG NAAR HET DOSSIER
Zoek een opticien bij u in de buurt

De Opticiens uit overtuiging zijn toegewijde opticiens, echte onafhankelijke professionals die zich hebben verenigd en die een compromisloze beroepsethiek, gemeenschappelijke waarden en geavanceerde visuele gezondheidsexpertise verdedigen, in het ware belang van hun klanten, ongeacht de mode, economische of externe druk.
Zoek in de lijst met opticiens de dichtstbijzijnde opticien.

Zie de gids met opticiens